Academie cursus & training

Vrijwilligersacademie: Cursussen en trainingen

In 2018 is het Servicepunt Vrijwilligers gestart met een pilot van de Vrijwilligersacademie.  Met het opzetten van een Vrijwilligersacademie kunnen we gratis en vrijblijvende cursussen en trainingen aanbieden aan vrijwilligers uit de regio. Hiermee willen we vrijwilligers helpen met het verwerven en delen van kennis en ervaringen, en bieden we de gelegenheid om meer te leren over onderwerpen waar je als vrijwilliger mee te maken kunt krijgen.

Vrijwilligers krijgen zo de belangrijkste vaardigheden onder de knie om hun vrijwilligerswerk goed uit te kunnen voeren en de deskundigheid te bevorderen. Daarnaast zijn we ervan overtuigd dat het volgen van cursussen en trainingen bijdraagt aan het werkplezier, de motivatie en de persoonlijke ontwikkeling van vrijwilligers, en aan de kwaliteit van het vrijwilligerswerk in het algemeen.

Dit jaar zullen er in totaal 4 cursussen en trainingen worden georganiseerd. Er worden trainers en coaches uitgenodigd die kennis van theorie én praktijk zullen overbrengen op geïnteresseerde vrijwilligers uit de regio. Tijdens de cursussen en trainingen zullen voorbeelden uit de werkpraktijk worden belicht. Iedere cursus vindt plaats op een centrale locatie in één van de dorpskernen waarin we actief zijn.

Op deze pagina lees je meer over de cursussen, trainingen, workshops, (thema)bijeenkomsten en lezingen die in 2018 aangeboden zijn door het Servicepunt Vrijwilligers. Zodra we een nieuwe bijeenkomst kunnen aanbieden dan houden we je via deze pagina op de hoogte! Zijn er onderwerpen waar je graag meer te weten over wil komen? Laat het ons weten zodat wij de mogelijkheden kunnen onderzoeken en hopelijk in de toekomst nog meer cursussen en trainingen voor je mogen organiseren!


Bekijk hier de bijeenkomsten die in 2018 zijn georganiseerd.

Workshop Een Frisse Blik op Jouw Talent in Vrijwilligerswerk op 17 en 31 oktober

Het Servicepunt Vrijwilligers nodigt je graag uit voor de workshop Een frisse blik op jouw talent in vrijwilligerswerk. Deze wordt kosteloos aangeboden vanuit de Vrijwilligersacademie. De workshop bestaat uit twee dagdelen.

Lees meer

Infoavond Autisme op 30 augustus 2018

MEE en het maatschappelijk werk van Trema Welzijn organiseren een informatieavond over autisme. Via de Vrijwilligersacademie van het Servicepunt Vrijwilligers nodigen wij je dan ook graag uit om deze avond kosteloos bij te wonen.

Lees meer

Training Grenzen Bewaken op 18 juli 2018

Graag nodigen wij alle vrijwilligers uit de gemeenten Geertruidenberg, Werkendam en Woudrichem uit voor alweer de tweede training die je gratis en vrijblijvend wordt aangeboden van onze Vrijwilligersacademie. Ditmaal over het onderwerp Grenzen Bewaken voor Vrijwilligers.

Lees meer

Lezing Ouderenmishandeling op 11 april 2018

Binnenkort wordt de allereerste lezing vanuit het de Vrijwilligersacademie georganiseerd. Hierbij zal het onderwerp Ouderenmishandeling centraal staan. Vrijwilligers uit de gemeenten Geertruidenberg, Werkendam en Woudrichem zijn van harte uitgenodigd om hieraan deel te nemen.

Lees meer