Training Grenzen Bewaken op 18 juli 2018

LET OP! Deze training heeft reeds plaatsgevonden. Je kunt je helaas niet meer aanmelden. Lees hier het verslag van deze middag.  Houd de Vrijwilligersacademie in de gaten en blijf op de hoogte van het nieuwste aanbod. We hopen je binnenkort te mogen verwelkomen bij een van onze cursussen of trainingen.

Graag nodigen wij alle vrijwilligers uit de gemeenten Geertruidenberg, Werkendam en Woudrichem uit voor alweer de tweede training die je gratis en vrijblijvend wordt aangeboden vanuit onze Vrijwilligersacademie. Ditmaal over het onderwerp Grenzen Bewaken voor Vrijwilligers.

Datum:                               Woensdag 18 juli 2018
Tijd:                                     13.00 tot 16.30 uur
Plaats:                                 Dorpshuis Vlechtwerk, H.J. Roubosstraat 3 in Werkendam
Aantal plaatsen:               15

Waarom een training over dit onderwerp?
Soms krijg je als vrijwilliger te veel dingen op je bord. Het is het dan belangrijk om te weten wat je wel en niet kunt doen, en hoe je grenzen kunt stellen. Het kan echter lastig zijn om als vrijwilliger je grenzen te herkennen én aan te geven. Gebrek aan kennis over de afbakening van je taak, een emotionele betrokkenheid, een groot verantwoordelijkheidsgevoel of de angst om het contact met de ander te verstoren kunnen het lastig maken om “nee” te zeggen.

Wat kun je verwachten?
Deze training door Ellen Joormann geeft je een introductie op het thema “grenzen” en je wordt je bewust van de verschillende soorten grenzen. Je gaat hierover in dialoog door middel van oefeningen, voorbeelden, een illustratief filmpje, opdrachten en spelvormen/stellingen. Zo ervaar je waar je grenzen liggen in het contact met cliënten, mantelzorgers, familie, beroepskrachten of collega-vrijwilligers. Daarnaast leer je verschillende gespreksvaardigheden om deze grenzen aan te kunnen geven, en hoe je deze zowel op jezelf als op de ander kunt afstemmen.

Aanmelden
Vanwege het beperkte aantal plaatsen (max. 15 deelnemers) verzoeken we je vriendelijk om je vóór woensdag 20 juni aan te melden via één van de onderstaande opties. Enkel de eerste 15 personen die zich aanmelden kunnen aan de training deelnemen. Je ontvangt hiervan een bevestiging.

 • Meld je aan voor deze cursus

  Je kunt je op drie manieren aanmelden voor deze cursus:
  • Door een mailtje te sturen naar servicepuntvrijwilligers@trema.org onder vermelding van de cursus die je wilt volgen, je naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres, en het aantal deelnemers;
  • Door ons te bellen op 0162 – 520 387 of 0183 - 408 444;
  • Of door het onderstaande formulier in te vullen
  Zijn er onderwerpen waar je graag meer te weten over zou willen komen, maar waarvoor we op dit moment nog geen cursussen voor aanbieden? Laat het ons weten zodat wij de mogelijkheden kunnen bekijken.