Lezing Ouderenmishandeling op 11 april 2018

LET OP! Deze lezing heeft reeds plaatsgevonden. Je kunt je helaas niet meer aanmelden. Lees hier het verslag van deze middag. Houd de Vrijwilligersacademie in de gaten en blijf op de hoogte van het nieuwste aanbod. We hopen je binnenkort te mogen verwelkomen bij een van onze cursussen of trainingen.

Binnenkort wordt de allereerste lezing vanuit het de Vrijwilligersacademie georganiseerd. Hierbij zal het onderwerp Ouderenmishandeling centraal staan. Vrijwilligers uit de gemeenten Geertruidenberg, Werkendam en Woudrichem zijn van harte uitgenodigd om hieraan deel te nemen.

Datum:                               Woensdag 11 april 2018
Tijd:                                     14.00 tot 16.00 uur
Plaats:                                 De Dussenaar, Wilhelminaplantsoen 1 in Dussen
Aantal plaatsen:               60

Waarom een lezing over dit onderwerp?
Veel mensen nemen de zorg voor een partner, ouder, familielid of kennis met de beste bedoelingen op zich. Soms worden de verzorgende taken te zwaar. Verwaarlozing, geestelijke of lichamelijke mishandeling kunnen hiervan het gevolg zijn. Soms is er ook sprake van financiële schade.

Verwaarlozing en mishandeling gebeuren meestal onbedoeld; uit onmacht, onkunde of onwetendheid. Soms mishandelt iemand echter bewust, bijvoorbeeld omdat hij/zij er financieel beter van wil worden of kwaad is op het slachtoffer. Of ouderenmishandeling nou bedoeld of onbedoeld gebeurt … het moet stoppen! Daarbij is ook jouw hulp meer dan gewenst door alert te zijn op signalen van mishandeling.

Wat kun je verwachten?
Tijdens de lezing word je geïnformeerd over het herkennen van signalen. Je hoort voorbeelden uit de prakijk en het wordt duidelijk waar je terecht kunt met eventuele signalen. De lezing wordt verzorgd door mevrouw Gerda Nuiten van Veilig Thuis West-Brabant, het advies-en meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling. Je bent van harte welkom op deze middag! We starten om 14.00 uur met koffie en thee. Naar verwachting sluiten we af om 16.00 uur

Aanmelden
Indien je aanwezig wilt zijn bij deze lezing dan verzoeken we je vriendelijk om je aan te melden vóór woensdag 4 april 2018. We hebben 60 plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan op de drie onderstaande manieren. Je ontvangt hiervan een bevestiging.

 • Meld je aan voor deze cursus

  Je kunt je op drie manieren aanmelden voor deze cursus:
  • Door een mailtje te sturen naar servicepuntvrijwilligers@trema.org onder vermelding van de cursus die je wilt volgen, je naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres, en het aantal deelnemers;
  • Door ons te bellen op 0162 – 520 387 of 0183 - 408 444;
  • Of door het onderstaande formulier in te vullen
  Zijn er onderwerpen waar je graag meer te weten over zou willen komen, maar waarvoor we op dit moment nog geen cursussen voor aanbieden? Laat het ons weten zodat wij de mogelijkheden kunnen bekijken.