Training omgaan met vooroordelen

Het Servicepunt Vrijwilligers nodigt je graag uit voor de training omgaan met vooroordelen. Deze wordt kosteloos aangeboden door VluchtelingenWerk.

Datum:                   19 november
Tijd:                         9:30 tot 16:30 uur
Plaats:                    De Werf (ruimte de Loods), Raadhuisplein 1, 4285CP Woudrichem.
Aantal plaatsen: 5
Aanmelden tot:   nog onbekend

Waarom een training over dit onderwerp??

Medewerkers van VluchtelingenWerk kunnen (soms) te maken krijgen met vervelende opmerkingen over vluchtelingen en het VluchtelingenWerk? Reageren hierop is niet altijd eenvoudig. De uitingen zijn vaak lastig te weerleggen, doordat het gebeurt op een onverwacht moment, in een lastige omgeving of door een persoon waarvan je het niet had verwacht. Dit kan emoties bij je oproepen.

 

Wat kun je verwachten?

Tijdens deze cursus krijgen deelnemers een inleiding over beeldvorming, stereotypering, vooroordelen en discriminatie. Vervolgens maken ze kennis met het stappenplan dat behulpzaam kan zijn om adequaat/effectief te kunnen reageren in situaties waarin zij met vooroordelen / discriminatie te maken hebben.
Deelnemers realiseren ze zich dat het soms beter is om in te gaan op wat er achter een vooroordeel zit, dan direct in te gaan op het vooroordeel zelf.
In deze cursus kijken we wat je hier aan kunt doen; welke mogelijkheden zijn er om te reageren? Wat is effectief? Wat past bij de situatie en bij jezelf? Ook als je geen vrijwilliger bent bij VluchtelingenWerk, is de training erg leerzaam. 

  • Meld je aan voor deze cursus door het onderstaande formulier in te vullen

Zijn er onderwerpen waar je graag meer te weten over zou willen komen, maar waarvoor er op dit moment nog geen cursussen voor aangeboden wordt? Laat het ons weten zodat wij de mogelijkheden kunnen bekijken.