Inspiratie

Eén van de doelstellingen van het Servicepunt Vrijwilligers is om het vrijwilligerswerk in de regio te promoten. Op deze pagina blijf je op de hoogte van het laatste nieuws omtrent het Servicepunt Vrijwilligers, en kun je je laten inspireren door alle mooie verhalen!

Heb jij een voorbeeld van vrijwilligerswerk in de gemeente Geertruidenberg, Werkendam of Woudrichem dat jou inspireert en waarmee je ook graag anderen wil inspireren? Laat het ons weten! Stuur jouw verhaal naar servicepuntvrijwilligers@trema.org. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.


Een grijns van oor tot oor bij Stichting Sport en Spel Gehandicapten

Velen kennen Stichting Sport en Spel Gehandicapten uit Andel vooral van de jaarlijkse Truckerdag. De Stichting, die al ruim 44 jaar actief is, heeft inmiddels zo’n 110 leden. Ongeveer 80 vrijwilligers toveren iedere week weer een lach op het gezicht van deze leden. En daarmee ook bij zichzelf, want één ding is zeker; dankbaarheid krijg je bij dit vrijwilligerswerk in overvloed.

Lees meer

Vrijwilligers ontdekken hun talenten in tweedaagse workshop

In oktober vond de tweedaagse workshop “Een frisse blik op jouw talent in vrijwilligerswerk” plaats, verzorgd door trainster Sonja Klerkx van Embrace Your Power. Tijdens deze interactieve workshop ontdekten de 12 deelnemers op welke gebieden hun talenten liggen en werd er aandacht geschonken aan deze talenten in relatie tot het vrijwilligerswerk waar zij zich gedurende het jaar voor inzetten.

Lees meer

Vrijwilligers vervoeren minder mobiele plaatsgenoten met ANWB AutoMaatje

In de gemeente Geertruidenberg zijn er een heleboel mensen minder mobiel en voor vervoer afhankelijk van anderen. Met AutoMaatje wil de ANWB samen met welzijnsinstellingen en vrijwilligers mensen helpen mobiel en actief te blijven. AutoMaatje is een vervoersservice waarbij vrijwilligers tegen een geringe onkostenvergoeding minder mobiele plaatsgenoten vervoeren.

Lees meer

Vraag nu de mantelzorgwaardering 2018 aan in de gemeente Geertruidenberg

De gemeente Geertruidenberg is trots op haar mantelzorgers en de inzet voor hun familielid, vriend of buur. Als blijk van waardering zet de gemeente mantelzorgers jaarlijks in het zonnetje, door de mantelzorgwaardering uit te reiken. De zorgvrager dient samen met de mantelzorger de waardering in. De zorgvrager kan zelf bepalen aan wie de waardering wordt aangeboden.

Lees meer

Krijg eeuwige roem als vrijwilliger bij de Visserijdagen 2019!

Eens in de drie jaar vindt er in Woudrichem een groot spektakel plaats voor jong en oud: de Visserijdagen. Dit traditionele evenement wordt volledig georganiseerd door de vrijwilligers van Stichting de Oude Vissershaven. Voor de organisatie van de komende editie zijn er in het bestuur van de stichting twee vrijwilligersfuncties vrijgekomen: penningmeester en medewerker sponsoring.

Lees meer

Vrijwilligers SeniorWeb helpen senioren digitaal fit te worden

Computers en internet zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Jongeren groeien ermee op, maar voor een grote groep senioren is het lastiger om de digitale wereld volledig te begrijpen. Laat staan te beheersen. Gelukkig ben je nooit te oud om te leren en staan de vrijwilligers van SeniorWeb voor je klaar om je wegwijs te maken in de digitale wereld.

Lees meer

Deelnemers aan infoavond leren hoe het brein van iemand met autisme werkt

Vanuit Trema Maatschappelijk werk werd op donderdag 30 augustus de informatieavond “Autisme” georganiseerd. De avond had als doel om mantelzorgers, en vrijwilligers die werken met mensen met autisme te informeren over wat het betekent om autisme te hebben.

Lees meer

Help mensen met psychische/psychiatrische achtergrond het normale leven op te pakken

Iedereen zit weleens in een dip, is onzeker of voelt zich af en toe eenzaam. Wanneer iemand door psychische problematiek in een sociaal isolement dreigt te komen, kan hij/zij door bijvoorbeeld thuiszorg of GGZ worden doorverwezen naar de Vriendendienst van Trema.

Lees meer

Vrijwilligers leren “nee” zeggen tijdens training “Grenzen Bewaken”

De training “Grenzen Bewaken” was alweer de tweede training die vanuit de Vrijwilligersacademie van het Servicepunt Vrijwilligers werd georganiseerd. Op woensdagmiddag 18 juli kwam een klein gezelschap van 9 deelnemers bij elkaar in MFA Vlechtwerk in Werkendam om tijdens een interactieve training hun grenzen te leren herkennen én aan te geven.

Lees meer
Laad meer inspirerende verhalen