Inspiratie

Eén van de doelstellingen van het Servicepunt Vrijwilligers is om het vrijwilligerswerk in de regio te promoten. Op deze pagina blijf je op de hoogte van het laatste nieuws omtrent het Servicepunt Vrijwilligers, en kun je je laten inspireren door alle mooie verhalen!

Heb jij een voorbeeld van vrijwilligerswerk in de gemeente Altena of Geertruidenberg dat jou inspireert en waarmee je ook graag anderen wil inspireren? Laat het ons weten! Stuur jouw verhaal naar servicepuntvrijwilligers@trema.org. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.


Leerlingen doen hun maatschappelijke stage net even anders

Tijdens de voorjaarsvakantie hebben twee leerlingen van het Altena Collega en twee leerlingen van de Schans op een bijzondere wijze invulling gegeven aan hun maatschappelijke stage. Het doel van een maatschappelijke stage is leerlingen op jonge leeftijd kennis te laten maken met vrijwilligerswerk.

Lees meer

Uitnodiging Buddytraining

Namens Surplus nodigen wij je graag uit voor de 'Buddytaining' op woensdag 20 februari, 27 februari, 13 maart en 27 maart. Deze training heeft als doel je vertrouwd te maken met buddyzorg. Je krijgt handvatten aangereikt om als buddy aan de slag te gaan of je werkzaamheden als buddy beter vorm te kunnen geven.

Lees meer

Stichting Welzijn Pro Seniore: Voor alle ouderen uit de gemeente Aalburg

Ouderen wonen steeds langer zelfstandig thuis. Hoewel in eerste instantie de gemeente een belangrijke rol speelt bij het langer zelfstandig thuis wonen, zullen met de start van de nieuwe gemeente Altena vanaf januari 2019 meer werkzaamheden door de Stichting Welzijn Pro Seniore worden overgenomen. De rol van Stichting Welzijn Pro Seniore binnen de nieuwe gemeente mag dan ook niet worden onderschat.

Lees meer

Servicepunt Vrijwilligers als gastspreker bij ‘Walk & Talk’ in Theek 5

Het Servicepunt Vrijwilligers was dinsdag 4 december te gast in bibliotheek Theek 5 om tijdens de netwerkbijeenkomst 'Walk & Talk' voor werkzoekenden te vertellen hoe vrijwilligerswerk je kan helpen in je zoektocht naar een nieuwe baan.

Lees meer

Een grijns van oor tot oor bij Stichting Sport en Spel Gehandicapten

Velen kennen Stichting Sport en Spel Gehandicapten uit Andel vooral van de jaarlijkse Truckerdag. De Stichting, die al ruim 44 jaar actief is, heeft inmiddels zo’n 110 leden. Ongeveer 80 vrijwilligers toveren iedere week weer een lach op het gezicht van deze leden. En daarmee ook bij zichzelf, want één ding is zeker; dankbaarheid krijg je bij dit vrijwilligerswerk in overvloed.

Lees meer

Vrijwilligers ontdekken hun talenten in tweedaagse workshop

In oktober vond de tweedaagse workshop “Een frisse blik op jouw talent in vrijwilligerswerk” plaats, verzorgd door trainster Sonja Klerkx van Embrace Your Power. Tijdens deze interactieve workshop ontdekten de 12 deelnemers op welke gebieden hun talenten liggen en werd er aandacht geschonken aan deze talenten in relatie tot het vrijwilligerswerk waar zij zich gedurende het jaar voor inzetten.

Lees meer

Vrijwilligers vervoeren minder mobiele plaatsgenoten met ANWB AutoMaatje

In de gemeente Geertruidenberg zijn er een heleboel mensen minder mobiel en voor vervoer afhankelijk van anderen. Met AutoMaatje wil de ANWB samen met welzijnsinstellingen en vrijwilligers mensen helpen mobiel en actief te blijven. AutoMaatje is een vervoersservice waarbij vrijwilligers tegen een geringe onkostenvergoeding minder mobiele plaatsgenoten vervoeren.

Lees meer

Vraag nu de mantelzorgwaardering 2018 aan in de gemeente Geertruidenberg

De gemeente Geertruidenberg is trots op haar mantelzorgers en de inzet voor hun familielid, vriend of buur. Als blijk van waardering zet de gemeente mantelzorgers jaarlijks in het zonnetje, door de mantelzorgwaardering uit te reiken. De zorgvrager dient samen met de mantelzorger de waardering in. De zorgvrager kan zelf bepalen aan wie de waardering wordt aangeboden.

Lees meer

Krijg eeuwige roem als vrijwilliger bij de Visserijdagen 2019!

Eens in de drie jaar vindt er in Woudrichem een groot spektakel plaats voor jong en oud: de Visserijdagen. Dit traditionele evenement wordt volledig georganiseerd door de vrijwilligers van Stichting de Oude Vissershaven. Voor de organisatie van de komende editie zijn er in het bestuur van de stichting twee vrijwilligersfuncties vrijgekomen: penningmeester en medewerker sponsoring.

Lees meer
Laad meer inspirerende verhalen