Krijg eeuwige roem als vrijwilliger bij de Visserijdagen 2019!

Publicatie in “Het Kontakt” op woensdag 17 oktober 2018

 

Eens in de drie jaar vindt er in Woudrichem een groot spektakel plaats voor jong en oud: de Visserijdagen. Van dinsdag 27 tot en met zaterdag 31 augustus 2019 is het weer zo ver! Woudrichem verandert dan in een complete oude vissersstad met allerlei activiteiten, demonstraties en feesten gericht op de visserij waarbij ontmoeting centraal staat. Dit traditionele evenement wordt volledig georganiseerd door de vrijwilligers van Stichting de Oude Vissershaven. Voor de organisatie van de komende editie zijn er in het bestuur van de stichting twee vrijwilligersfuncties vrijgekomen: penningmeester en medewerker sponsoring. Wil jij per direct aan de slag om dit mooie evenement mogelijk te maken? Lees dan snel verder!

De Visserijdagen
Het doel van Stichting de Oude Vissershaven is het inzicht in de binnenvisserij te bevorderen en een cultuurhistorisch overzicht te bieden aan alle geïnteresseerden. Daarom worden sinds 1980 de Visserijdagen georganiseerd. Een evenement dat inmiddels is uitgegroeid tot één van de grootste en bekendste in de regio. Met hoogtepunten als het tonen van de authentieke vissersvloot, de roeiwedstrijden, de knallende muziekfeesten met vuurwerk, het afslaan van diverse soorten vis en het demonstreren van oude vistechnieken en ambachten als touwslaan, smeden en klompen maken is er voor ieder wat wils. Oude tijden zullen worden herleefd in de mooi versierde straten die naar versgebakken vis ruiken.

Van grote waarde
Het succes van het spektakel is mede te danken aan de vele vrijwilligers, verenigingen, stichtingen, sponsors en gemeentelijke instellingen die allemaal een steentje bijdragen. Tijdens de organisatie zijn vooral de vrijwilligers van het bestuur van onschatbare waarde. En dit jaar is dé kans om lid van het bestuur te worden. Als medewerker sponsoring of penningmeester kun je echt iets betekenen binnen het team. De medewerker sponsoring is namelijk hét gezicht van de Stichting. Je neemt contact op met (potentiële) sponsoren via e-mail, telefoon en bezoeken. Een belangrijke taak, gezien het evenement wordt georganiseerd dankzij de bijdragen van sponsoren. De penningmeester is verantwoordelijk voor alle financiële zaken zoals begrotingen maken, facturen versturen en rekeningen betalen. Geïnteresseerd in een andere bestuursfunctie? Het team maakt graag kennis met jouw kwaliteiten!

Veel vrijheid
Een achtergrond in sponsoring of financiën is voor de functies geen vereiste. Het belangrijkste is dat je enthousiast, sociaal betrokken en communicatief vaardig bent, en affiniteit hebt met de bijbehorende taken. De bestuursleden staan voor je klaar en helpen je waar nodig graag. Alle benodigde informatie is aanwezig en gedocumenteerd om de functies goed te kunnen vervullen, maar ook eigen ideeën en initiatieven worden erg gewaardeerd. Daarnaast mag je zelf je tijd indelen. Echter is het als medewerker sponsoring handig om op werkdagen overdag beschikbaar te zijn in verband met de werktijden van (potentiële) sponsoren. Verder krijg je alle vrijheid. Wil je de functie bijvoorbeeld delen met een vriend? Of ken je andere manieren om sponsoren te werven? Jouw creativiteit is van harte welkom!

Eeuwige roem
Dus ben jij vanaf heden tot en met de Visserijdagen in augustus 2019 zo’n 2 tot 4 uur per week beschikbaar en vind je het belangrijk dat het evenement blijft bestaan? Bekommer jij je over het bewaken van de cultuurhistorie voor toekomstige generaties? Wil jij je netwerk uitbreiden, je sociale leven verrijken, veel waardering krijgen én eeuwige roem? Kom dan zeker langs voor een kennismakingsgesprek en wie weet kun jij over een jaar trots vertellen dat jij hebt meegewerkt aan de organisatie van één van de grootste evenementen van Woudrichem en omstreken! Neem gerust contact op met het Servicepunt Vrijwilligers.

Op zoek naar een leuke klus of zoek je zelf een vrijwilliger?
Bekijk dan onze Vacaturebank (voor de gemeenten Geertruidenberg, Werkendam en Woudrichem) of kijk op de website van Vrijwilligerscentrale Aalburg (voor de gemeente Aalburg). Schroom ook niet om contact met ons op te nemen, je bent van harte welkom!

 

Meer inspirerende verhalen