Servicepunt Vrijwilligers als gastspreker bij ‘Walk & Talk’ in Theek 5

Iedere eerste dinsdag van de maand organiseert bibliotheek Theek 5 in Raamsdonksveer de netwerkbijeenkomst ‘Walk & Talk.’ Elke maand wordt tijdens deze bijeenkomst een ander thema behandeld dat werkzoekenden inspireert tijdens hun zoektocht naar een nieuwe baan. Dinsdag 4 december kwam het thema ‘vrijwilligerswerk’ aan bod. Als matchmaker in vrijwilligerswerk in onder andere de gemeente Geertruidenberg, was het Servicepunt Vrijwilligers uitgenodigd meer te vertellen over hoe vrijwilligerswerk je kan helpen met het vinden van een nieuwe baan.

Fellin Thielman, sociaal werker bij het Servicepunt Vrijwilligers, verzorgde de presentatie. Vol enthousiasme vertelde ze wat het Servicepunt Vrijwilligers is en wat we doen. Ze liet de deelnemers kennismaken met de twee vormen van vrijwilligerswerk waarin het Servicepunt bemiddelt: vrijwilligerswerk bij non-profit organisaties en één-op-één vrijwilligerswerk waarbij je als vrijwilliger wordt gematcht aan iemand die wat hulp of gezelschap kan gebruiken. Daarnaast ging Fellin dieper in op het belang van vrijwilligerswerk voor de maatschappij.

Ook de voordelen van vrijwilligerswerk voor werkzoekenden werden belicht. Zo krijg je bij vrijwilligerswerk de kans om tijdens je werkloosheid je kennis op peil te houden in je vakgebied. Wanneer je juist een carrièreswitch wil maken kan vrijwilligerswerk een kans bieden om zonder vooropleiding toch ervaring op te doen in een vakgebied waar je nieuwsgierig naar bent. Eén van de deelnemers met een jarenlange carrière in het bedrijfsleven, doet momenteel vrijwilligerswerk in een verpleeghuis. Inmiddels is ze zelfs met het verpleeghuis in gesprek om daar als werknemer in dienst te komen. Zo kan vrijwilligerswerk uiteindelijk leiden naar een nieuwe baan. Daarnaast staat vrijwilligerswerk goed op je CV, biedt het kansen om je netwerk uit te breiden en biedt het een fijne dagbesteding/-structuur.

De deelnemers waren enthousiast. Sommigen zijn al vrijwilliger, sommigen werden geïnspireerd om op zoek te gaan naar vrijwilligerswerk en anderen vonden het fijn om op te hoogte te zijn van wat het Servicepunt Vrijwilligers inhoudt. Het Servicepunt Vrijwilligers bedankt Theek 5 voor de uitnodiging en wenst alle deelnemers van ‘Walk & Talk’ veel succes bij het vinden van een nieuwe baan!

Ben jij ook werkzoekende en wil je weten hoe vrijwilligerswerk jou kan helpen in de zoektocht naar werk? Neem gerust contact met ons op of loop eens binnen tijdens het wekelijkse vrijwilligersspreekuur van het Servicepunt Vrijwilligers: iedere maandagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur in bibliotheek Theek 5, Keizersdijk 30 in Raamsdonksveer.

(LET OP: de vrijwilligersspreekuren op maandag 24 en maandag 31 december komen in verband met de feestdagen te vervallen.)

 

Walk & Talk: Dé koffiepauze voor werkzoekenden
Ben jij op zoek naar werk en wil je tijdens een goede bak koffie samen met andere werkzoekenden inspiratie opdoen, ervaringen uitwisselen en kennis delen over het vinden van een nieuwe baan? Kom dan naar de gratis netwerkbijeenkomst Walk & Talk. Iedere maand wordt een ander thema behandeld om zo met een frisse blik in beweging te blijven op de arbeidsmarkt. Een ochtend vol herkenning en praktische tips waarbij een gastspreker inzoomt op wisselende onderwerpen die jou helpen in je zoektocht naar een baan, gevolgd door een koffiepauze waarbij je de kans krijgt om vragen te stellen en advies en tips uit te wisselen met de andere deelnemers.

Iedere eerste dinsdag van de maand in Theek 5 in Raamsdonksveer van 10.00 tot 12.00 uur. (LET OP: de bijeenkomst op dinsdag 1 januari 2019 wordt in verband met nieuwjaardag verzet naar dinsdag 8 januari.)

Kijk voor meer informatie op www.theek5.nl/walkentalk

Meer inspirerende verhalen