Over ons

Over het Servicepunt Vrijwilligers

Welkom bij het Servicepunt Vrijwilligers; de lokale matchmaker in vrijwilligerswerk in de gemeenten Altena en Geertruidenberg! Ons uitgangspunt is dat vrijwilligerswerk voor iedereen toegankelijk is: man of vrouw, oud of jong, wel of niet gestudeerd en wel of geen betaalde baan. Vrijwilligerswerk is zo divers dat er voor iedereen mooie klussen beschikbaar zijn die passen bij individuele wensen en interesses. Wij bemiddelen in vraag en aanbod om enthousiaste vrijwilligers te matchen aan mensen of organisaties die juist wat hulp kunnen gebruiken.

Vrijwilligerswerk wordt steeds belangrijker voor onze maatschappij. De klassieke verzorgingsstaat is namelijk langzamerhand aan het veranderen in een participatiesamenleving. Dit is een samenleving waarin, van iedereen die dat kan, wordt gevraagd verantwoordelijkheid te nemen voor zijn of haar eigen leven en omgeving. Dit betekent dat van men wordt verwacht langer thuis te wonen en zich in eerste instantie te beroepen op familie of ander ondersteunend netwerk. Dit is echter niet voor iedereen even gemakkelijk of zelfs helemaal niet mogelijk. Vrijwilligers gaan daarom een steeds belangrijkere rol spelen. Dankzij vrijwilligers krijgen veel mensen weer de kans om mee te doen en mee te tellen in de maatschappij. Als vrijwilliger kun je dus echt een verschil maken!

Ons doel is daarom om het vrijwilligerswerk in de regio in al haar facetten te versterken en te promoten. Dit doen we onder andere door middel van onze Vacaturebank, waar je namens jezelf, of namens een bekende, een cliënt of een organisatie vrijwilligersvacatures kunt plaatsen of waar je op een vacature kunt reageren. Je kunt wanneer gewenst ook rekenen op de bemiddeling, ondersteuning en het advies van het Servicepunt Vrijwilligers. Daarnaast bevorderen we de deskundigheid van lokale vrijwilligers met onze Vrijwilligersacademie.

Heeft u vragen of opmerkingen, of wilt u kennismaken? Neem dan gerust contact met ons op via onze contactpagina.

Trema Welzijn

Het Servicepunt Vrijwilligers is onderdeel van Trema. Trema is een brede welzijnsinstelling bestaande uit Trema Welzijn en Trema Kinderopvang. Trema Welzijn is actief op het gebied van Algemeen en Schoolmaatschappelijk werk en Sociaal Cultureel Werk. De kern van het welzijnswerk is het bevorderen van participatie. Trema Kinderopvang biedt toegankelijke en betaalbare kinderopvang waar kinderen zich kunnen ontwikkelen en ontplooien.

Het centrale kantoor van Trema is gevestigd aan de Singel te Nieuwendijk. Hier bevinden zich medewerkers van Trema Welzijn, een deel van de medewerkers van Trema Kinderopvang en de mensen van Trema Holding. Medewerkers van Trema Holding bieden ondersteuning aan de werkmaatschappijen Welzijn en Kinderopvang. Centrale stafdiensten zoals personeelszaken, administratie, huisvesting en automatisering zijn hier geregeld.

Ga voor meer informatie over Trema naar www.trema.org.