Voor mijn organisatie

Vrijwilliger vinden voor mijn organisatie

Ben je op zoek naar één of meerdere vrijwilligers voor je organisatie? Dan helpen wij je graag om de juiste mensen te vinden. Ook voor het vinden van een één-op-één vrijwilliger voor jezelf, een naaste of een cliënt kun je bij ons terecht. Kijk dan op deze pagina.

Vacature plaatsen

Om één of meerdere vrijwilligers voor jouw organisatie te vinden kun je zelf een vacature plaatsen op onze Vacaturebank door een gratis account aan te maken. Schroom ook niet om ons te benaderen voor een oriënterend gesprek via onze contactpagina. Je bent welkom!

Ondersteuning

Organisaties worden op diverse manieren ondersteund door het Servicepunt Vrijwilligers:

  • Organisaties kunnen vrijwilligersvacatures bij ons indienen via de Vacaturebank. Wij zorgen ervoor dat je vacature wordt geplaatst op onze website, in folders en in de regiokranten. We hebben een handige hand out voor je samengesteld met 8 tips voor een wervende vacaturetekst (pdf) die je kunt gebruiken bij het schrijven van je vacature.
  • Organisaties kunnen een beroep doen op het budget deskundigheidsbevordering en onze Vrijwilligersacademie voor het bijscholen van vrijwilligers.
  • Het Servicepunt Vrijwilligers geeft informatie en advies over onkostenvergoedingen, vrijwilligersbeleid, verzekeringen, veranderingen in de vrijwilligersbranche (mede door invoering van de WMO), fondsenwerving en waardering van vrijwilligerswerk.
  • Het Servicepunt Vrijwilligers biedt ondersteuning bij mogelijke knelpunten, en kan hierbij, indien gewenst, als intermediair optreden.