Voor mijzelf of voor een ander

Eén-op-één vrijwilliger vinden voor jezelf of voor een ander

Ben je op zoek naar een één-op-één vrijwilliger voor jezelf, een naaste of een cliënt? Dan helpen wij je op deze pagina graag op weg om de juiste persoon te vinden. Zoek je één of meerdere vrijwilligers voor je organisatie? Bezoek dan deze pagina.

Vrijwilliger vinden

Wanneer je op zoek bent naar een één-op-één vrijwilliger in de gemeente Altena of Geertruidenberg willen we je vragen contact met ons op te nemen. Wij plannen dan graag een intakegesprek met je in. Je krijgt dan advies bij het vinden van de juiste “match.” Het gaat namelijk niet alleen om de vaardigheden van een vrijwilliger, ook de persoonlijke klik is erg belangrijk. Je bent bij ons van harte welkom!

Participatiesamenleving

Bij het Servicepunt Vrijwilligers zien wij dat, door de huidige verschuiving van een klassieke verzorgingsstaat naar een participatiesamenleving er tegenwoordig steeds vaker van je wordt verwacht zelf verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen leven. Of, als dit niet meer mogelijk is, je te beroepen op familie of andere naasten. Wij begrijpen echter dat niet iedereen de luxe heeft zichzelf op zijn of haar eigen netwerk te beroepen. Het Servicepunt Vrijwilligers beschikt over een netwerk van vrijwilligers in de gemeenten Altena en Geertruidenberg. Wij bemiddelen daarom graag in vraag en aanbod om jou op een eenvoudige en laagdrempelige manier met een enthousiaste vrijwilliger in contact te brengen.

Voor welke vragen kun je bij ons terecht?

Voor iedere individuele vraag gaan wij op zoek naar de meest geschikte vrijwilliger. Deze vraag kan variëren van hulp bij het boodschappen doen tot hulp bij mobiliteitsproblemen, van het zoeken naar een gezelschapsmaatje tot het vinden van een taalcoach, en van huishoudelijke hulp tot het invullen van formulieren. Dit is nog maar een greep uit de vele verschillende vragen waarbij wij graag de specifieke mogelijkheden voor jou bekijken. Je kunt rekenen op onze bemiddeling, ondersteuning en adviezen. Twijfel je of wij je kunnen helpen bij jouw vraag? Je mag ons altijd contacteren.